2min

Tags in dit artikel

, ,

Buffalo heeft een nieuwe netwerkschijf ontwikkeld die afgeleid is van haar LinkStation NAS-schijf. NAS staat voor Network Attached Storage en deze LinkStation NAS-schijf is naar een kleiner formaat gebracht dan voorheen het geval was.

De nieuwe naam van de netwerkschijf ligt behoorlijk voor de hand. De netwerkschijf is namelijk gedoopt tot de LinkStation Mini. De schijf beschikt maar liefst over één TerraByte aan opslagruimte, dus het formaat gaat niet ten koste van de specificaties van de LinkStation Mini. De LinkStation Mini is met dit formaat ook één van de kleinste netwerkschijven die er op dit moment verkrijgbaar is.

Qua features beschikt de schijf onder andere over TwonkyVision. TwonkyVision is een ingebouwde DLNA-server en hiermee wordt het mogelijk om je mediabestanden door te sturen naar andere apparaten die deze mediabestanden kunnen ontvangen. Een andere feature van de Linkstation Mini is Web Acces, waardoor je overal ter wereld je bestanden kunt benaderen door gebruik te maken van het internet. Ook kun je de LinkStation Mini inschakelen en uitschakelen door middel van een Remote Power-functionaliteit.

Verder beschikt de LinkStation Mini over een extra usb-poort, waardoor er eventueel een tweede externe harde schijf of printer aangesloten kan worden. Ook is er ondersteuning voor een raid-0 of raid-1 opstelling en heeft men de beschikking over een gigabit ethernetpoort. De LinkStation Mini beschikt over twee 2,5-inch notebookschijven die draaien op een toerental van 5400RPM.

Met de prijs van de schijf is het wat minder gesteld, want er moet aardig wat geld neergelegd worden voor het product. De LinkStation Mini verwisselt waarschijnlijk voor een bedrag van 699 euro van eigenaar.