Naar aanleiding van de recente problemen met de MacBook Pro EFI Firmware Update 1.5, heeft Apple gisteren een herziene versie van de firmware-update vrijgegeven. Het is niet duidelijk of de problemen daarmee volledig uit de wereld zijn.

De fout in de firmware-update zorgde voor problemen met het beeldscherm van de MacBook Pro’s. Zowel het interne als externe scherm leverden een zwart beeld op. Opmerkelijke was echter, dat de notebook zelf gewoon correct functioneerde, alleen geen beeld.

Vermoedelijk heeft Apple daarom zo snel mogelijk een herziene versie van de desbetreffende firmware-update vrijgegeven.
Naar verluidt wordt er met de MacBook Pro EFI Firmware Update 1.5.1 in ieder geval een ander probleem opgelost. Dit probleem betreft het niet kunnen installeren van de firmware-update.

Daarnaast heeft Apple ook Firmware Restoration CD v1.7 vrijgegeven, waarmee de firmware van een Intel-Mac hersteld kan worden mocht er iets misgegaan zijn of als een bepaalde firmware-update problemen veroorzaakt. Het is verstandig om deze software eerst te downloaden en op een cd te branden voordat je een firmware-update gaat installeren.