2min

Tags in dit artikel

, ,

Opnieuw een update uit het Apple-kamp die voor serieuze problemen zorgt. Ditmaal gaat het om de onlangs vrijgegeven MacBook Pro EFI Firmware Update 1.5. Naar verluidt zorgt de firmware-update voor serieuze beeldschermproblemen.

De update was aanvankelijk bedoeld om problemen met de MacBook Pro bij het ontwaken uit de slaapstand op te lossen. Hoewel het probleem hiermee opgelost wordt, worden MacBook Pro-eigenaren met een nieuw probleem opgezadeld. Volgens reacties op het Apple Discussie Forum zorgt de update ervoor dat na een herstart het beeldscherm niets meer weergeeft, het blijft gewoon zwart.

Opmerkelijke is dat ook de externe beeldschermen het probleem vertonen. Hoewel de MacBook Pro’s in het verleden eerder soortgelijke problemen hadden, lijken deze problemen toch in belangrijke mate anders dan de voorgaande. Volgens gebruikers start de notebook zelf correct op. Zij horen de harde schijf en de dvd-speler en zelfs de Caps Lock-toets op het toetsenbord wordt verlicht als deze ingedrukt wordt. Het enige probleem is dat gebruikers op zowel interne als externe beeldschermen geen beeld krijgen.

In het forum worden verschillende dingen geprobeerd om het probleem op te lossen, waaronder het resetten van de PRAM, PMU en andere soortgelijke resetmethodes. Zelfs het downgraden naar vorige firmware-versies wordt genoemd. Allen helaas zonder enig effect op de situatie. Apple heeft zich tot dusver nog niet uitgelaten over de problemen, maar MacBook Pro’s worden in toenemende mate ter reparatie verzonden. Of Apple al aan een oplossing werkt is evenmin bekend. Tot die tijd kan het verstandig zijn om de update niet te installeren.