Men heeft ontdekt dat de laatste iPhone 2.0-bètafirmware, die onderdeel uitmaakt van de vijfde bèta van de softwaredevelopmentkit, een instelling voor het in- en uitschakelen van de langverwachte 3G-functionaliteit bevat.

Niet echt verrassend, want de speculaties dat er een 3G-iPhone geïntroduceerd zal worden nemen dankzij een voortdurende stroom van geruchten steeds grotere vormen aan.
Hoewel de instelling in kwestie momenteel uitgeschakeld is, vond ontwikkelaar Chronic Productions een mogelijkheid om de voorkeurenpagina te activeren. Hij maakte daarvan onderstaand screenshot.

Opvallend is dat de tekst onder de aan- en uit knop duidelijk meldt dat 3G sneller is, maar de batterij-duur derhalve wel naar beneden gaat. Dit betekent waarschijnlijk dat de huidige batterij-duur van ongeveer zes uur fors naar beneden zal gaan.

De nieuwe iPhone wordt nog steeds in juni verwacht. Dan houdt Apple haar Worldwide Developers Conference waar, zo werd vandaag bevestigd, Apple-baas Steve Jobs op 9 juni een keynote zal geven met vermoedelijk de aankondiging van de nieuwe iPhone.

Tot die tijd zullen de geruchten vermoedelijk nog wel even blijven voortduren. Gisteren werd nog bekend dat steeds meer landen de mogelijkheid krijgen om de iPhone door meerdere providers te laten verkopen. Dit ligt in lijn met de berichten van afgelopen weken dat Apple de vendor-lock van de iPhone gedag zou zeggen..