Lavasoft heeft aangekondigd vandaag om 13:00 uur Nederlandse tijd de nieuwste versie van Ad-Aware uit te brengen. Deze versie draagt versienummer 7.1 en bevat een aantal aanzienlijke veranderingen.

De grootste verandering in de antispywareapplicatie is de toevoeging van virusbescherming. In de plus- en pro-versies wordt er in real-time tegen virussen beschermd, in de gratis versie wordt er alleen op virussen gescand. Wel wordt in beide versies gedetecteerde malware verwijderd. Ook wordt er nu rootkitbescherming geboden.

Verder is in Ad-Aware 2008 de detectie van virussen en spyware verder verbeterd, er worden nu een miljoen stukjes malware meer gedetecteerd, en is het geheugengebruik van het programma aanzienlijk verlaagd. Het 64-bitplatform staat niet langer in de kou, gezien ook dat platform nu ondersteund wordt.

Ook worden nu malwaremonsters verzameld van over heel de wereld dankzij het nieuwe ThreatWork-netwerk waar enkel vrijwilligers aan mee werken. Zij verzamelen nieuwe in-the-wildvirussen en dienen die bij Lavasoft in. Als laatste zijn de updates verkleind dankzij een nieuwe downloadcompressie, waardoor ze dus sneller gedownload kunnen worden.

Ad-Aware 2008 is vanaf 13:00 uur Nederlandse tijd vanaf de website van Lavasoft te downloaden en zal zich waarschijnlijk ook snel in de downloadssectie van Techzine bevinden. Huidige gebruikers kunnen gratis upgraden.