1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft aangekondigd dat het eerste powerpack voor elke Windows Home Server-gebruiker te testen zal zijn. De bèta wordt verwacht in het begin van juni.

Het powerpack is, in tegenstelling tot een servicepack, gericht op het introduceren van nieuwe features en wat minder op het oplossen van bugs. Het powerpack stond eerst gepland voor begin mei, met een lancering in juni. Echter werd die datum niet gehaald vanwege de datacorruptiebug. Wanneer de uiteindelijke versie van het powerpack nu moet verschijnen, is niet bekend.

Verwacht wordt dat het powerpack een oplossing zal bieden voor de datacorruptiebug, die overigens steeds meer software aantast. Ook is de back-upfeature voor externe harde schijven geschrapt, omdat deze functie niet goed samenwerkte met andere features van Windows Home Server, verder zal er ondersteuning worden toegevoegd voor de 64-bitversie van Windows Vista.

Het aanmelden voor de bèta is reeds mogelijk via Microsoft Connect. Voordat de bèta wordt uitgebracht zullen gebruikers de optie krijgen om de recentste Windows Home Server-build te installeren.