min

Tags in dit artikel

, ,

De computerbeurs Computex in Taipei is inmiddels voorbij, maar Corsair heeft deze beurs niet zo maar voorbij laten gaan. Het bedrijf heeft namelijk nieuw geheugen en een nieuwe voeding aangekondigd.

Bij het geheugen gaat het om de 4GB DDR3-kit van Corsair. Dit geheugen behoort tot het high-end geheugen van Corsair, namelijk de Dominator-serie. Dit geheugen doet zijn werk op een kloksnelheid van maar liefst 2000MHz. Aangezien dit een non-OC versie is van het geheugen zou dat kunnen betekenen dat het geheugen nog een stuk verder geklokt kan worden, waardoor de snelheid nog hoger komt te liggen dan de 2000MHz waar op dit moment sprake van is. Corsair geeft aan dat het product nog niet uit is, maar dat het geheugen binnenkort wel op de markt moet gaan komen. Ook geeft het bedrijf aan dat er een behoorlijk hoge prijs is verbonden aan de 4GB DDR3-kit die op 2000 MHz werkt.

Het andere product dat Corsair heeft aangekondigd is een nieuwe voeding. Het betreft hier de HX1000W PSU (Power Supply Unit) en zoals de naam al doet vermoeden heeft deze voeding een vermogen van 1000 Watt. Dit is de eerste voeding met dit vermogen die een certificatie heeft voor het gebruik van 3-Way SLI. De voeding heeft in totaal twee 12V-lijnen die per lijn 40 ampères kunnen leveren. Dat zou dus in principe genoeg moeten zijn voor de meeste systemen op dit moment.