2min Devices

NOD32 nu ook te bestellen via winkelruit

De antivirus-software van ESET, NOD32, is als eerste ook te bestellen via een interactieve winkelruit. Capricorn Computerservices, ICT-dienstverlener in het Zuid-Hollandse Den Hoorn, maakt deze primeur mogelijk.

Men tikt op het touch-screen en voert een e-mailadres in. Wanneer de persoon in kwestie thuis is en de mail bekijkt is er een e-mail met een tijdelijke downloadlink beschikbaar. Op die manier kan de klant gelijk de software gebruiken. Enige tijd nadat de factuur betaald is komt de echte versie thuis aan.

NOD32 nu ook te bestellen via winkelruit

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon, de distributeur van de ESET-producten: "In 2006 waren we de eerste die met software uit de muur kwamen bij een videotheek. Nu voegen we wederom een verkoopkanaal toe aan de reeds bestaande mogelijkheden. Het vult het gat op tussen een internetwinkel en de winkelstraat. Voor mensen die graag het vertrouwelijke van een traditionele winkel wensen, maar niet vast willen zitten aan openingstijden is dit een uitkomst."

De techniek achter het interactieve scherm is niet zo ingewikkeld. Op een folie dat aan de binnenzijde van het glas is geplakt, wordt een projectie getoond. Deze kan zowel statisch als interactief zijn. Bij de interactieve variant kan men van buitenaf met de hand op de ruit navigeren door de presentatie, dit is vergelijkbaar met het surfen op een website. Deze interactieve etalage is geleverd door het Delfts softwarebedrijf XAM.

Bron:Techzine Redactie