Dan Lyon, die bekendheid verwierf met zijn weblog waarin hij een jaar lang deed alsof hij Apple-topman Steve Jobs was, heeft laten weten dat hij met diezelfde weblog gaat stoppen.

Lyons, journalist bij Forbes, hield geruime tijd anoniem een weblog bij, waarop hij zich voordeed als Steve Jobs. Om zich zo goed mogelijk te kunnen inleven in de Apple-topman las hij diverse boeken en biografieën van Jobs, om vervolgens op zijn blog de draak te steken met Jobs. De weblog werd al snel enorm populair en naast Bill Gates bleek ook Steve Jobs zelf een fervent lezer van de weblog.

In augustus 2007 werd Lyons ontmaskerd door een journalist van de New York Times, maar Lyons ging gewoon door met zijn weblog. Maar deze week heeft Lyons laten weten klaar te zijn met ‘Fake Steve Jobs’. Lyons maakt in de herfst van dit jaar de overstap van Forbes naar Newsweek en hoewel hij de rechten heeft om de weblog mee te nemen, zal hij dat niet doen, zo laat hij in een posting op zijn website weten.

Omdat Lyons de site om gaat vormen tot een blog onder eigen naam, heeft hij alle berichten die hij geschreven heeft als de nep-Steve Jobs samengevat in een boek dat voor 25 dollar te koop is op Blurb.com. Op veler verzoek is er ook een volledige versie verkrijgbaar, deze is eveneens verkrijgbaar op Blurb.com, voor een bedrag van rond de 60 dollar.

Ondanks het feit dat de echte Steve Jobs de weblog regelmatig bezocht hadden Apple en Lyons niet echt een fantastische relatie. Of dat gunstig is voor Lyons’ nieuwe werkgever Newsweek zal afgewacht moeten worden. het is bekend dat Newsweek een goede relatie onderhield met Apple, maar volgens Lyons is hijzelf door Apple op een zwarte lijst gezet. "Ik heb gehoord dat ik op een zwarte lijst sta en dat Apple direct contact heeft opgenomen met Newsweek om te klagen over het feit dat ze mij aangenomen hebben", aldus Lyons tegenover de website Silicon Alley Insider.