1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft vlak na de stop van het verkoop van Windows XP tevens het leven van Windows for Workgroups 3.11 beëindigd.

Windows for Workgroups 3.11 is al vele jaren onbeschikbaar voor consumenten, maar is nog wel beschikbaar voor bepaalde embedded devices. Echter komt ook daar een einde aan op 1 november 2008. Dat liet een Microsoft-medewerker weten.

"Voor degenen die het niet wisten, we hebben recentelijk aangekondigd dat OEM’s vanaf 1 november 2008 niet langer een Windows for Workgroups 3.11-licentie in het embedded channel aan kunnen schaffen," vertelt John Coyne van Microsofts OEM Embedded devices group op zijn blog.

Windows for Workgroups 3.11 verscheen voor het eerst in de winter van 1993 en was het een na laatste besturingssysteem voor Windows 95. Tussendoor verscheen nog Windows 3.2 speciaal voor opkomende markten als China. Het besturingssysteem wordt op dit moment vooral gebruikt in banken.

Versie 3.11 van Windows bevatte enkele nieuwe technologieën, waaronder TrueType waarmee de pc kon concurreren met Apple. Tevens was Windows 3.11 het eerste besturingssysteem dat native TCP/IP-toegang toestond via een add-on genaamd Wolverine. Verder was het ook het eerste Microsoft-besturingssysteem dat op de 386-processor draaide met 3 MB RAM.

Minesweeper verscheen ook voor het eerst in deze Windows-versie, iets wat volgens sommigen voor een boel minder productieve uren heeft gezorgd waardoor miljoenen per jaar misgelopen zijn.