1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Beveiligingsbedrijf F-Secure heeft naar eigen zeggen het miljoenste stukje malware ooit op het internet ontdekt. Dat zat er aan te komen, maar komt de ontdekking van het miljoenste virus eerder dan verwacht. Het aantal malware is sinds eind 2007 steeds verdubbeld en dagelijks ontdekken beveiligingsbedrijven 2300 nieuwe bedreigingen.

Dat het de laatste tijd zo snel gaat, heeft vooral te maken met de steeds verdere professionalisering van cybercriminelen. Zij vinden steeds meer manieren om hun systemen, die instaan voor de verspreiding van de malware, uit te breiden. Op die manier kunnen zij hun praktijken probleemloos voortzetten en er zelfs rijk van worden.

Verschillende beveiligingsbedrijven geven namelijk al van begin dit jaar aan dat cybercriminelen steeds vaker werken als zakenlui die hun producten aan de man proberen te brengen via allerlei marketingtechnieken. De bovengenoemde ‘producten’ zijn vooral interessant voor de ‘gewone crimineel’ die de kaas op zijn boterham probeert te verdienen met phishing, industriële spionage of internetfraude.