1 min

Tags in dit artikel

,

Op diverse internetfora is enige beroering ontstaan over de slechte bouwkwaliteit van de iPhone 3G, die deze maand uitkwam. Diverse forumgebruikers laten zien dat er diverse haarscheurtjes zijn opgedoken in onder andere de koptelefoonaansluiting en plastic achterkant van het gehypte apparaat.

Diverse gebruikers beweren dat deze schade absoluut niet heeft kunnen ontstaan door verkeerd gebruik. Sommige apparaten waren slechts een week oud toen de scheuren optraden.

Een reden voor deze haarscheurtjes zou kunnen zijn omdat Apple heeft besloten om de aluminium achterkant van de eerste generatie iPhones te vervangen door een plastic variant. Een aluminium-versie zou volgens Apple ten koste gaan van de 3G-ontvangst.

Het probleem is het meest zichtbaar op witte exemplaren van de 3G iPhone. Op de zwarte versie is het minder goed te zien. Dit is niet de eerste keer dat Apple kritiek krijgt op de bouwkwaliteit van zijn gadgets. Enige jaren geleden kwam het bedrijf al in opspraak vanwege de iPod Nano die al snel krassen in het scherm vertoonde. Dit leidde zelfs tot een rechtszaak.