1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Toshiba is van plan om binnenkort een 240GB harde schijf van 1,8 inch op de markt te brengen, aangezien het bedrijf vandaag de MK2421GAH aangekondigd heeft. Deze harde schijf maakt gebruik van platters van 120GB per platter.

Toshiba gaat hevig door met het investeren in de ontwikkeling van 1,8 inch harde schijven. Het lijkt erop dat deze investeringen het geld waard zijn, want op dit moment heeft Toshiba de beschikking over de hoogste dichtheid met 344 gigabits-per-square inch. Dit wordt gehaald door middel van de PMR-technologie die Toshiba gebruikt voor zijn harde schijven. Deze harde schijf die op 4200RPM draait zou met zijn parallelle ATA-interface de opslagcapaciteit naar zijn limiet drukken volgens Toshiba.

Toshiba verwacht de harde schijf binnenkort te kunnen verschepen en men verwacht dat de harde schijf in verscheidene elektrische apparaten gebruikt zal worden. Zo zouden er al verhalen de ronde gaan dat deze harde schijf gebruikt zou worden in een nieuwe iPod Classic van 240GB. Ook zou de versie met de enkele platter van 120GB wellicht gebruikt worden voor de 120GB-versie van de iPod Classic die onlangs is aangekondigd.