min

Tags in dit artikel

Sun Microsystems, het bedrijf achter de opensource-officesuite OpenOffice.org, heeft de winnaars van de OpenOffice.org Community Innovation Program Awards bekend gemaakt. Onder de 24 winnaars uit de community werd 175.000 dollar verdeelt.

De wedstrijd was onderdeel van de Open Source Community Innovation Challenge, een programma waarin een miljoen dollar is gestoken om community-ontwikkelaars van Suns opensource-projecten te steunen. Voor OpenOffice.org kwam de uitslag nu ter voorbereiding op de uitgave van de 3.0-versie van de officesuite.

De winnaars werden door het programma-comité voor OpenOffice.org gekozen op basis van buitengewone creativiteit en samenwerking. "Het werk van de winnaars heeft een significante bijdrage geleverd aan de groei van de OpenOffice.org-community. Hun werk is indrukwekkend en we hebben er het volste vertrouwen in dat de deelnemers zullen blijven meewerken en daar ging het ook om: het opbouwen van de community door het doen van interessant werk", aldus Louis Suarez-Potts, community development manager voor OpenOffice.org bij Sun Microsystems.

De volgende mensen werden door het comité met een gouden medaille beoordeelt:

  • Maximilian Odendahl van Odendahl SEPT-Solution voor het Notes2-project
  • László Németh, een onafhankelijke ontwikkelaar en professioneel bioloog, actief in de Hongaarse vrije software beweging en het Hunspell-project
  • Regina Henschel, een onafhankelijke ontwikkelaar en secundair-onderwijs lerares, voor haar bijdrage in het verbeteren van numerieke stabiliteit van spreadsheet-functies
  • Dominique Archambault van Université Pierre et Marie Curie Paris voor het odt2book-project
  • Per Eriksson, een onafhankelijke ontwikkelaar, voor het QA Track 2.0-project.
  • Daniel Naber, een Java-ontwikkelaar, voor het Language Tool-project<

De volledige lijst met winnaars is te vinden op de OpenOffice.org-website.