1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eerder deed Intel Chief Executive Officer (CEO) Paul Otellini al de uitspraak dat het Linux-besturingssysteem de markt van mobiele internet apparaten (MID) zal gaan domineren. ABI Research brengt nu een rapport uit waarin deze voorspelling kracht wordt bijgezet.

Volgens ABI Reasearch zal Linux twee keer vaker gebruikt worden dan Windows op MID’s, netbooks en ultra-mobile PC’s (UMPC). ABI Research is bekend met het nieuws dat Linux netbooks vaker teruggebracht worden dan versies met het Windows-besturingssysteem. Toch zegt het onderzoeksbureau dat Linux de markt zal domineren en de huidige trend dus zal afzwakken.

Volgens het bedrijf zullen er 86 miljoen Linux-gebaseerde MID’s zijn in 2013. Ongeveer 42 procent van de Linux-distributies voor mobiele apparaten zal voortbouwen op de moblin-stack van Intel, gevolgd door Nokia’s Maemo-platform en het LiMo-platform van de LiMo Foundation. Meer dan de helft van de mobiele apparaten zal ook gebaseerd zijn op x86-processoren, voornamelijk op basis van Intels Atom-processoren, en de overige apparaten op ARM-processoren.