1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Jens Schulte-Bockum is benoemd tot CEO van Vodafone Nederland met ingang van december 2008. Met deze benoeming volgt hij Guy Laurence op die de nieuwe CEO van Vodafone Engeland zal worden.

Jens Schulte-Bockum werkt al vijf jaar voor Vodafone, nu als Director Terminals voor Vodafone Group. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde inkoop van meer dan 60 miljoen mobieltjes per jaar. Hiervoor was hij de Vodafone Group Corporate Strategy Director. Voorafgaand aan zijn carrière bij Vodafone werkte hij tien jaar voor McKinsey & Co, in de Verenigde Staten en Duitsland.

Guy Laurence zal in Engeland de nieuwe CEO van Vodafone UK worden. In de drie jaar dat hij het aan het roer stond van Vodafone Nederland, heeft het bedrijf zijn solide nummer 2 positie in de zeer concurrerende Nederlandse markt verder uitgebouwd, met een groeiende winstgevendheid en de hoogste klanttevredenheidsscores van alle mobiele operators.

"Ik heb het hier drie jaar enorm naar mijn zin gehad als CEO in Nederland en verheug me nu op de uitdagingen bij Vodafone Engeland. Ik ben blij met Jens Schulte-Bockum als opvolger, met zijn achtergrond en ervaring gaat dat zeker lukken", aldus voormalig CEO Guy Laurence.