Vodafone-topman Rob Shuter vertrekt bij het bedrijf, hij gaat nu aan de slag bij MTN, de grootste mobiele provider van Zuid-Afrika. Dit is vandaag bekendgemaakt door MTN. Sinds 2012 was Shuter topman van de Nederlandse tak van Vodafone, dat binnenkort samengaat met Ziggo.

Shuter zal uiterlijk in juli 2017 aan de slag gaan bij MTN en vervangt voormalig topman Sifiso Dabengwa, laatst genoemde moest afgelopen november opstappen toen het bedrijf in Nigeria een boete van 5,2 miljard dollar opgelegd kreeg wegens zakelijk mismanagement. Het bedrijf voldeed toen niet snel genoeg aan nieuwe regels rond klantenregistratie.

Overigens geeft Shuter niet alleen leiding aan Vodafone Nederland, hij is ook topman voor andere kleine Europese markten. Er is nog geen directe opvolger bekendgemaakt door Vodafone, mogelijk neemt een topman van Ziggo zijn functie over.

Shuter heeft besloten zelf te vertrekken, maar het is niet het enige telecombedrijf met wijzigingen aan de top, bij T-Mobile Nederland wordt vrijwel de hele top vervangen door moederbedrijf Deutsche Telekom.