1 min Devices

Larrabee krijgt wellicht geen Windows XP-driver

Er gaan geruchten de ronde dat de Larrabee-chip, die afkomstig is van Intel, tijdens de lancering niet zal gaan beschikken over drivers voor Windows XP. Dat betekent dus dat de Larrabee-chip alleen maar gebruikt kan worden voor Windows Vista en Windows 7.

Larrabee krijgt wellicht geen Windows XP-driverDe eerste chips (de chips voor workstations) worden wellicht eerst afgezet op de professionele markt en er bestaat dan een kans dat er daar drivers gemaakt gaan worden voor Linux. Over een driver voor Windows XP wordt echter nog niet gesproken.

Intel wil zich steeds minder bezig gaan houden met het besturingssysteem Windows XP. Bij het bedrijf is men namelijk van plan om alleen nog maar geld en tijd te investeren in Windows Vista en Windows 7. Er wordt voor Windows Vista gekozen, omdat het besturingssysteem een redelijk groot aandeel heeft in de markt voor besturingssystemen. Ook worden hedendaagse computers geleverd met het besturingssysteem Windows Vista en er zijn dan niet veel consumenten die dan weer teruggaan naar Windows XP.

Larrabee krijgt wellicht geen Windows XP-driver

Bron:Fudzilla