1 min

Tags in dit artikel

,

Nokia heeft op Nokia World in Barcelona een nieuwe speler in de touchscreenmarkt onthuld: de N97.

De N97 heeft een 3,5 inch scherm met een aspect ratio van 16:9 en een qwerty-toetsenbord dat onder het scherm uitgeschoven kan worden. Het apparaat is onderdeel van de vlaggenschipserie van Nokia en is vooral gericht op consumenten. Zo is het volgens Nokia goed geschikt voor bijvoorbeeld socialenetwerksites.

"Van de desktop naar de laptop en nu in je broekzak, de Nokia N97 is de krachtigste multisensor mobiele computer die vandaag de dag bestaat," aldus Jonas Guest, vicepresident van de N-series bij Nokia.

De N97 heeft daarnaast ook een functie genaamd ‘social location’. Met A-gps en een elektronisch kompas kan de N97 zijn locatie bepalen en aan de hand daarvan enkele relevante realtime-informatie bieden.

Verder heeft de smartphone een vijfmegapixelcamera met een Carl Zeiss-lens en intern geheugen van 32 GB dat uitgebreid kan worden met 16 GB via een microSD-kaartje. Het thuisscherm kan aangepast worden met widgets.

De Nokia N97 zal naar verwachting verschijnen in de eerste helft van 2009 tegen een prijs van ongeveer 550 euro zonder btw. Met de meegeleverde accu kan de telefoon volgens Nokia 16 dagen op standby staan, 37 uur muziek afspelen of 4,5 uur video weergeven.