2min Devices

HTC breidt haar designteam uit

In een poging om nieuwe eye-catching mobiele telefoons te ontwikkelen, heeft HTC een deal gesloten waarmee haar designteam uitgebreidt met ontwerpers van meubels, atletische spullen en huishoudartikelen.

HTC breidt haar designteam uitHTC heeft laten weten dat het bedrijf een andere firma uit San Francisco genaamd One & Company Design Inc. heeft aangenomen dat zich specialiseert in het ontwerpen van producten in zeer gevarieerde vakgebieden.
De ontwerpers van HTC en One & Company hebben al eerder samengewerkt aan verschillende toestellen die mee hebben gewerkt aan het opbouwen van de reputatie waardoor HTC bekend staat voor haar gelikte designs. Deze twee bedrijven hebben onder andere samen de HTC Diamond ontworpen. De financiële kwestie tussen beide bedrijven is echter nooit gesproken geworden.

De zet van HTC kan het bedrijf betere toegang geven tot het creatieve talent doordat het design en de technologie beter samen gaan in de mobiele telefoonmarkt. Een trend die het beste duidelijk gemaakt wordt door de iPhone van Apple.

HTC breidt haar designteam uitNaast dit laat HTC One & Company ook met andere bedrijven buiten de mobiele branche werken voor de designs. In het verleden heeft One & Company namelijk ook snowboardlaarzen ontworpen voor het bedrijf K2 en heeft zij meubels ontworpen voor Council Design. Scott Croyle, een medewerker van One & Company, heeft laten weten dat het besluit om de twee bedrijven gescheiden te houden van elkaar ervoor moeten zorgen dat de ontwerpen veel meer gevarieerd blijven.

Horace Luke, hoofd van de innovatieve afdeling van HTC, heeft laten weten dat het probleem bij het inhuren van bedrijven die alleen ontwerpen maken voor de mobiele telefoonwereld is "dat je altijd dezelfde resultaten krijgt, ze zijn in zijn geheel voorspelbaar." Luke, van One & Company vertelde "Het levert een geheel nieuw perspectief."

Bron:WallStreet Journal