Sony heeft op de CES haar nieuwste telg in de VAIO-laptopserie onthuld, te weten dat VAIO P. Volgens Sony is het de lichtste acht inch notebook op de markt. Het apparaat meet 24cm x 12cm x 2cm en weegt 635 gram.

De VAIO P mag dan wel een klein scherm hebben van acht inch, desondanks kan het schermpje een resolutie aan van 1600 x 758 pixels. Het scherm is daarnaast voorzien van LED-achtergrondverlichting en is het voorzien van Sony’s eigen XBRITE-ECO-technologie.

Onder de motorkap van het goedkoopste model vinden we een Intel processor met een kloksnelheid van 1,33GHz en 512KB L2-cache (model onbekend), een Intel GMA500 grafische processor, 2GB DDR2-geheugen een 60GB harde schijf. Verder is er ondersteuning voor 3G, 802.11n Wi-Fi en Bluetooth en is er een ingebouwde GPS-chip aanwezig. Als laatste zijn er nog twee USB 2.0-poorten, een I/O-poort en een koptelefoonaansluiting. Om gepriegel met kleine toetsjes te voorkomen loopt het toetsenbord helemaal door tot de rand van de behuizing. Als besturingssysteem wordt Vista Home Basic meegeleverd.

De standaardbatterij moet de laptop met een volle lading vier uur mee laten gaan, een beter batterij die los wordt verkocht rekt dat op naar acht uur.
Het goedkoopste model met de hierboven beschreven specificaties kost 899,99 dollar en is verkrijgbaar in de kleuren wit, groen, rood en zwart. Er is ook nog een rode en zwarte variant met een 64GB SSD beschikbaar voor 1199,99 dollar en een zwarte variant met een 128GB SSD die 1499,99 dollar kost. Het apparaat is vanaf februari verkrijgbaar in de winkels en is reeds vooraf te bestellen op de website van Sony.