1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De ontwikkelaars van het iPhone Dev Team, bekend van de jailbreaktools PwnageTool en QuickPwn, hebben gisteren de langverwachte iPhone-unlocksoftware vrijgegeven. Met de software kan een iPhone simlockvrij gemaakt worden zodat simkaarten van alle providers gebruikt kunnen worden.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat yellowsn0w, zoals de software heet, tijdens de jaarwisseling beschikbaar zou komen, maar een aantal last-minute omvangrijke wijzigingen gooiden roet in het eten. Door die wijzigingen wordt nu firmware 2.2 met baseband 02.28.00 vereist om het toestel simlockvrij te kunnen maken.

Voorafgaand aan de lancering zou het met de 2.2-firmware juist niet mogelijk zijn om het toestel simlockvrij te maken. Het team is er dus in geslaagd om het simlockvrij maken voor iedereen mogelijk te maken. Omdat het simlockvrij maken gebeurt middels een applicatie, is een tweede voorwaarde dat de iPhone gejailbreakt is. Middels de standaard applicatiemanagers Cydia en Installer kan yellowsn0w 0.9.1 vervolgens worden geïnstalleerd.

Yellowsn0w draagt versienummer 0.9.1 en niet 1.0 omdat er toch nog wat bekende problemen zijn die voor de deadline niet meer op te lossen waren. Een oplossing hiervoor volgt dus in een volgende versie. Verschillende gebruikers meldden daarom al dat er nog wel problemen kunnen optreden. Het toepassen van de software is dan ook geheel op eigen risico, zo waarschuwt het iPhone Dev Team.