2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sinds de lancering van de langverwachte software om de iPhone simlockvrij te maken, staan websites en fora bol van de berichten van problemen met de software. Veel mensen slaagden er niet in om de iPhone te unlocken.

Yellowsn0w, zoals de applicatie heet, vereist firmware 2.2 met baseband 02.28.00 om goed te kunnen functioneren. Aanvankelijk zou de unlocktool juist niet met firmware 2.2 werken, maar het iPhone Dev Team slaagde erin om de tool wel geschikt te maken voor de laatste iPhone-firmware. Volgens het team is het gebruik van de applicatie op eigen risico en betreft het nog altijd een bèta-versie waar fouten in kunnen zitten.

Yellowsn0w werkt als een kleine bootloader die samen met de iPhone-software opstart en daarmee de simlock omzeilt. De software is gratis te verkrijgen in Cydia en Installer.app, twee packagemanagers die geïnstalleerd worden als de iPhone gejailbreakt wordt.

Gadgetwebsite Gizmodo gaf eerder al aan dat het onmogelijk was om de iPhone met de software te unlocken en ook de Nederlandse website iPhonenieuwsblog slaagde er niet in om de software operationeel te krijgen. Uit een peiling op Hackint0sh.org blijkt dat zo’n 47 procent van de stemmers niet in staat bleek om zijn of haar iPhone te unlocken.

Inmiddels heeft het iPhone Dev Team versie 0.9.5 van yellowsn0w uitgebracht, waarin naar eigen zeggen een aantal problemen opgelost zijn. Het is (nog) niet bekend of daarmee de software wel voor iedereen werkt. ModMyI beschrijft een tweetal methodes om de kans dat het lukt te vergroten. Er zijn nog steeds een serie bekende problemen die het team zo snel mogelijk tracht op te lossen.