1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het upgradeprogramma waarmee Microsoft meer Windows 7-gebruikers hoopt te krijgen, is uitgelekt. Het programma begint op 1 juli en stelt Windows Vista-kopers vanaf die datum in staat om gratis te upgraden naar Windows 7.

Het concept van het upgradeprogramma is uitgelekt door een OEM-partner van Microsoft en is alleen van toepassing op nieuwe pc’s die aangeschaft zijn vanaf 1 juli. Indien dat het geval is, komt de gebruiker in aanmerking voor een gratis upgrade naar Windows 7.

Het programma loopt totdat Windows 7 openbaar beschikbaar wordt gemaakt maar kan ook eerder beëindigd worden door een systeemfabrikant. Het is alleen mogelijk om van Windows Vista naar Windows 7 te upgraden, en niet vanaf Windows XP.

Tevens is het mogelijk om alleen van Windows Vista naar de gelijksoortige editie van Windows 7 te upgraden. Dus het is niet mogelijk om van Windows Vista Home Premium naar Windows 7 Ultimate of Professional te gaan. Hetzelfde geldt voor 32-/64-bitversies en talen.

Microsoft heeft nog geen officiële informatie over het upgradeprogramma vrijgegeven. Naar verwachting zal er meer informatie op de CES vrijkomen waar Steve Ballmer over negen uur zijn keynote houdt.