min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft gisteren de VAIO E 14P aangekondigd, een 14 inch laptop welke wordt aangedreven door de Intel Core i3-2350M processor, 4GB RAM-geheugen en een hybride grafisch systeem van twee grafische kaarten. Daarnaast is het mogelijk interactie te hebben met de laptop door middel van handgebaren voor de webcam.

De VAIO E 14P valt op door het zogenoemde ‘wrap-around’ ontwerp en de verschillende kleurvariaties. De 14P komt beschikbaar in de kleuren wit, zwart en roze, met accenten rondom de laptop, touchpad en toetsenbord. Daarnaast wordt ook de luidspreker apart benadrukt met een aluminium afwerking. Het toetsenbord is voorzien van achtergrondverlichting welke door een sensor wordt geactiveerd.

De 14P is de eerste VAIO laptop welke gebruik maakt van bewegingsgestuurde interactie. Door middel van handgebaren voor de 1.3 megapixel webcam kunnen onder andere Windows Media Player, Internet Explorer, PowerPoint en PowerDVD worden bestuurd.

Het 14 inch grote scherm krijgt een resolutie van 1366×768 pixels. De laptop is voorzien van een Core i3-2350M processor, welke draait op een kloksnelheid van 2,3 GHz en heeft 4GB DDR3 werkgeheugen. Voor grafische toepassingen heeft de 14P de beschikking over twee grafische kaarten. Voor veeleisende grafische programma’s is er een AMD Radeon HD 7670M met 1GB VRAM aanwezig. De geïntegreerde Intel HD Graphics 3000 wordt gebruikt zodra prestaties minder van belang zijn, zodat de accu minder wordt belast. Daarnaast is er een 500GB harde schijf aanwezig en zitten er aansluitingen voor VGA, HDMI, twee keer USB 2.0 en twee keer USB 3.0 op de laptop.

Qua afmetingen zal de 14P ongeveer 245 x 22,4 x 341mm groot zijn en weegt ongeveer 2,3 kg. Sony legt tevens de nadruk op accuprestaties, met een batterijduur van maximaal zeven uur. Wanneer en voor welke prijs de laptop in Nederland in de winkels ligt, is nog niet bekend gemaakt.