2min

Lenovo lanceert nieuwe uitvoeringen van de ThinkPad P15v Gen 3 en ThinkPad P14s Gen 3. De laptops draaien op processoren van AMD, in tegenstelling tot de Intel-opties die op dit moment beschikbaar zijn.

Lenovo lanceerde de ThinkPad P15v Gen 3 en ThinkPad P14s Gen 3 in de eerste helft van 2022. De modellen hebben meerdere uitvoeringen. Op dit moment draait elke optie op een processor van Intel. Lenovo maakte onlangs bekend dat de modellen binnenkort beschikbaar worden met processoren van AMD.

ThinkPad P15v Gen 3 AMD

De releasedata zijn onbekend, maar de meeste specificaties staan in steen. De nieuwe uitvoeringen van de Lenovo ThinkPad P15v Gen 3 draaien op AMD Ryzen Pro 6000 H-processoren. De krachtigste uitvoering heeft een Nvidia RTX A2000 GPU. RAM- en SSD-capaciteit lopen op tot respectievelijk 64GB en 4TB.

Elke uitvoering heeft een scherm van 15″ en een verhouding van 16:9, met keuze onder een Full HD- en Ultra HD-resolutie. De prijzen zijn onbekend, maar de huidige Intel-uitvoeringen geven een idee. Lenovo verkoopt de krachtigste uitvoering voor ongeveer 3.150 euro. De krachtigste AMD-uitvoering krijgt waarschijnlijk een vergelijkbare prijs.

ThinkPad P14s Gen 3 AMD

De ThinkPad P14s Gen 3 is een kleinere en goedkopere variant van de ThinkPad P15v Gen 3. De nieuwe uitvoeringen van de ThinkPad P14s Gen 3 draaien op AMD Ryzen Pro 6000 U-processoren. Naast de processoren maakte Lenovo geen specificaties bekend.

Wel vertelde de organisatie dat de functies vergelijkbaar zijn met de ThinkPad P16s, een laptop die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. De uitvoeringen van de ThinkPad P16S hebben een geïntegreerde AMD Radeon GPU. We verwachten dezelfde GPU terug te zien in de nieuwe uitvoeringen van de ThinkPad P14s Gen 3.

Ook de display-specificaties zijn onbekend, maar de huidige Intel-uitvoeringen geven een idee. De nieuwe uitvoeringen worden waarschijnlijk met een 14″ display en 16:10-verhouding geleverd. We verwachten keuze onder een Full HD- en Ultra HD-resolutie. De prijs van de krachtigste AMD-uitvoering is waarschijnlijk vergelijkbaar met de prijs van de krachtigste Intel-uitvoering (2.909 euro).

Lenovo ThinkPad 14s Gen 3.

Tip: ‘AMD Milan presteert beter dan Intel’