min

Tags in dit artikel

, , ,

De Zwitserse politie vond een boerderij zo verdacht dat zij de boerderij op zijn gaan zoeken op Google Earth. Door deze op te zoeken was duidelijk een wietplantage te zien. Deze ontdekking heeft vervolgens geleid tot het in beslag nemen van ruim een ton aan wiet.

Nadat de politie de adressen van twee verdachte boeren ingevuld had bij Google Earth, werd duidelijk zichtbaar dat deze mensen zich met illegale praktijken bezig hielden. Zo was duidelijk te zien dat er een wietplantage van bijna een hectare groot opgezet was in een korenveld. Van buitenaf was niets te zien, maar op de satellietfoto’s van Google kon de politie goed het koren onderscheiden van het wiet.

Nadat de politie ter plaatsen was heeft zij ruim duizend kilo marihuana in beslag kunnen nemen en ook zestien mensen kunnen arresteren. Naast dit werd er ook nog eens voor honderduizenden euro’s aan contant geld aangetroffen.

De politie verdenkt deze mensen nu ervan dat zij tussen 2004 en 2008 zo’n zevenduizend kilo marihuana verkocht hebben. Geschat wordt dat zij een omzet per jaar hebben gehad tussen de twee en de zesenhalf miljoen euro.