2min

Tags in dit artikel

,

Zou Apple eerder nog twijfelen tussen een dual- en een quadcoreprocessor voor de nieuwe iMac, nu lijkt het er volgens dezelfde Wall Street-analist op dat Apple gekozen heeft voor beide processoren in haar nieuwe iMac.

Kaufman Brothers-analist Shaw Wu meldde vandaag aan cliënten dat hij de iMac-revisie ergens tussen maart en juni verwacht. Wu reageert daarmee op de berichten dat de voorraad iMacs momenteel beperkt is. "In onze ervaring, als Apple een adviesmelding over beperkte beschikbaarheid geeft en de voorraad van het huidige model slinkt, is het hoogstwaarschijnlijk dat een revisie binnen enkele weken volgt", stelt Wu.

Hij bracht eerder al het nieuws dat Apple zou twijfelen over de processor voor de iMac. De keus was volgens hem tussen een nieuwe zuinige quadcoreprocessor en een minder zuinige dualcoreprocessor die eveneens meer cachegeheugen heeft.

Wu beweert vandaag van ‘bronnen’ ook gehoord te hebben, dat de nieuwe iMacs met beide typen processoren worden uitgerust. Dit klinkt logisch omdat Apple daarmee onderscheid kan maken tussen de goedkope en duurdere modellen van de iMac. Specifiek betekent dat waarschijnlijk dat het instap- en middenmodel standaard een dualcoreprocessor krijgen en het duurdere model standaard een quadcoreprocessor.

Wu denkt ook dat de iMac een cruciale rol gaat spelen in de positie van de Mac. "Wij denken dat het hebben van zowel sterke laptops en desktops ervoor zorg zal dragen dat de Mac zijn huidige bovenmodale groeipatroon ook in deze zware macro-economische situatie voort zal zetten", stelt hij. Hij voorziet een aandeel van 36 procent in de totale verkoop van Macs.