1 min

Tags in dit artikel

, , ,

India is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een zeer goedkope laptop voor studenten en scholieren. Naar verwachting kost de laptop slechts 77 euro.

Details over de specificaties van het apparaat zijn nu nog schaars. Wel is bekend dat de laptop verbinding kan maken met WiFi-netwerken en intern geheugen heeft van 2 GB. De prijs van de laptop varieert nogal. Sommige sites hebben het over 6 euro terwijl andere een waarschijnlijkere prijs melden van 77 euro.

De laptop is daarmee hoe dan ook een van de goedkoopste. Zo kost de laptop van het One Laptop Per Child-initiatief zo’n 100 euro en heeft de EeePC van ASUS een prijs tussen de 160 en 320 euro.

De ontwikkeling van deze nieuwe laptop is onderdeel van een plan om het niveau van scholen en universiteiten in India te verhogen. Zo wordt al hevig geïnvesteerd in elektronische boeken en agenda’s, worden educatienetwerken bijgewerkt en komen er meer pc’s op middelbare scholen.

Analisten zijn sceptisch over de lage prijs en betwijfelen of dit wel commercieel aantrekkelijk is. Morgen wordt de laptop definitief onthuld.