2min

Tags in dit artikel

,

Apple is mogelijk van plan om achtergrondtaken op de iPhone alsnog toe staan. Het bedrijf had eerder aangegeven dat het niets zag in programma’s op de achtergrond actief houden en had daarom een alternatief aangekondigd: push notifications.

Met push notifications is het volgens Apple mogelijk om notificaties naar applicaties te sturen zonder dat deze actief zijn. Dit zou allemaal gebeuren met tussenkomst van een notificatieserver van Apple. De dienst werd voor september afgelopen jaar beloofd, maar tot nog toe heeft Apple geen push notification-service in de iPhone-software verwerkt. De functionaliteit bleek zelfs opeens verdwenen te zijn in de vierde iPhone 2.1-bèta.

Apple-topman Steve Jobs verklaarde in september, toen de deadline voor de dienst bijna verstreken was, nog dat ze een ‘beetje achter lopen op schema’, maar dat ze het ‘in één keer goed’ willen doen. Inmiddels is het wel duidelijk dat iets de komst van push notifications ophoudt.

Apple-geruchtensite MacRumors claimt vandaag gehoord te hebben dat Apple alsnog van plan is om achtergrondtaken op de iPhone toe staan, hetzij op een alternatieve wijze. Naar verluidt kunnen processen door de gebruiker geselecteerd worden om als achtergrondproces te draaien. MacRumors denkt dat dit een functie van de iPhone 3.0-software zal worden.

Vanwege de hardware zal het op de iPhone 3G mogelijk zijn om slechts maximaal twee processen op de achtergrond te draaien. Met de nieuwe iPhone, die naar verluidt in juni komt, zal het vanwege de betere hardware mogelijk zijn om meer dan twee processen op de achtergrond te draaien.