2min

Tags in dit artikel

,

Sinds het ontdekken van de verwijzing naar een nieuwe iPhone in de laatste iPhone-firmware, staat de geruchtenmolen over de opvolger van de iPhone 3G niet stil. Vandaag werd bekend dat de nieuwe iPhone mogelijk al in juni dit jaar zijn opwachting zal maken.

Vandaag maakte telecomprovider Emirates Communications – Etisalat bekend dat het de eerste iPhone-deals van 2009 heeft weten te sluiten. Later deze maand zal de iPhone 3G in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten te verkrijgen zijn, zo meldde een lokale krant. Mark Davis, Program Director for iPhone bij de provider verklaarde later tegenover Dow Jones dat de exacte datum 15 februari zal zijn.

Davis lijkt echter zijn mond voorbij gepraat te hebben, want in hetzelfde interview zou hij volgens Dow Jones ook gezegd hebben, dat "de opvolger van de iPhone 3G, die in juni gelanceerd zal worden, rond dezelfde tijd in de Verenigde Arabische Emiraten gelanceerd zal worden."

Of deze uitspraak rechtstreeks afkomstig is van Davis of dat de krant dit zelf heeft verzonnen, is niet duidelijk, maar het lijkt niet ondenkbaar dat Apple de nieuwe iPhone in juni zal lanceren. De iPhone 3G werd afgelopen jaar ook in juni, tijdens de Worldwide Developers Conference, gepresenteerd en ging een maand later in de verkoop.

Bovendien heeft marketingdirecteur Phil Schiller, na afloop van Macworld dit jaar, in een interview met David Pogue aangegeven op welke momenten de productcycli ophouden. Om precies te zijn zei hij dat de productcyclus van de iPhone in juni eindigt. Dit lijkt toch wel het meest betrouwbare stukje bewijs te zijn dat er een nieuwe iPhone aan komt.

Naar verluidt wordt de nieuwe iPhone al sinds 18 oktober vorig jaar getest. Gaandeweg duiken er steeds meer aanwijzingen op die verwijzen naar een nieuwe iPhone. Na de verwijzing die MacRumors in de laatste iPhone-firmware vond, bleek uit loggegevens van een adverteerder ook al dat er zeker twee onbekende iPhones gesignaleerd zijn, beide in de regio waar Apple’s hoofdkantoor staat.

Men gaat ervan uit dat de nieuwe iPhone baanbrekende wijzigingen met zich mee zal dragen. Een multicoreprocessor en multicoregpu liggen beide in de lijn der verwachting en ook een compleet nieuwe firmware met talloze nieuwe functies lijkt zeker niet uitgesloten.