1 min

Tags in dit artikel

, ,

Micron heeft laten weten dat het begonnen is het met verschepen van NAND-chips met de hoogste dichtheid tot nog toe. De 32 Gigabit 34nm-producten zijn beschikbaar in capaciteiten van maximaal 16 GB.

Deze nieuwe geheugenchip stelt GSM-fabrikanten in staat om tot 16 GB van geheugen in hun telefoon in te bouwen. Bij het inbouwen van 16 GB aan geheugen gebruiken dat fabrikanten meestal meerdere chips. Een deel van deze chips is dan geheugen dat vrij weinig stroom gebruikt, hier staan dan de gegevens op die vaak gebruikt worden door de telefoon. Het overige deel is dan geheugen dat meer energie gebruikt en daardoor ook meer opslagruimte aan kan bieden.

Micron vertelde dat het momenteel de 16GB-chips in kleine getallen aan het verkopen is aan een geselecteerd groepje fabrikanten. De chip zal later dit kwartaal klaar zijn voor productie. Ook heeft Micron 4GB- en 8GB-versies van deze all-in-one MCP-oplossing beschikbaar gesteld voor de fabrikanten. Deze zijn volgens Micron op dit moment al gekwalificeerd om verkocht te kunnen worden.