2min

De HP Chromebook 15,6 inch en HP Chromebook x360 13,3 inch zijn nu beschikbaar in Nederland. De presentatie van de laptops is vergelijkbaar met eerdere modellen van HP, maar de binnenkant werd vernieuwd.

Elke laptopfabrikant moet bijbenen met de ontwikkeling van CPU’s, batterijen en memory chips. HP komt eens in de zoveel tijd met een reeks Chromebooks om het aanbod te vernieuwen. Onlangs lanceerde de fabrikant een nieuwe Chromebook 15,6 inch en Chromebook x360 13,3 inch in Nederland.

HP Chromebook 15,6 inch

De Chromebook 15,6 inch heeft twee uitvoeringen. De eerste uitvoering bevat een Intel Pentium Silver CPU, 8GB RAM en 128GB eMMC, een opslagtechnologie die voornamelijk voor mobiele apparaten wordt gebruikt. De uitvoering is voor 470 euro beschikbaar.

De tweede uitvoering bevat een Intel Celeron CPU, 4GB RAM en 64GB eMMC. Dit model is voor 380 euro beschikbaar. Beide uitvoeringen draaien op een geïntegreerde grafische kaart en gaan 11,5 uur mee op een volle batterij.

Prijssegment

In dit prijssegment vind je geen Chromebooks voor zware applicaties. Concurrenten als Acer en Lenovo produceren vergelijkbare Chromebooks voor dezelfde prijs. Het verschil tussen de Chromebooks van verschillende fabrikanten komt vaak neer op service en garanties. Zowel de service als garantievoorwaarden van HP zijn prima. Een bijkomstig voordeel is dat de modellen met gerecycled materiaal worden geproduceerd.

HP Chromebook x360 13,3 inch

HP Chromebook x360 13,3 inch heeft een enkele uitvoering van 600 euro. De prijs is hoger dan het 15,6-inch model, maar daar krijg je prestaties voor terug. De laptop draait op een MediaTek Kompanio-processor met acht cores.

De opslagcapaciteit bedraagt 256GB SSD, in tegenstelling tot de mobiele storage van het 15,6-inch model. Het model is uitgerust met 8GB RAM. De laptop kan uitgeklapt worden in een tabletmodus. Tot slot gaat het model 16 uur mee op een volle batterij.

Tip: Intel kondigt 13th Gen Core Raptor Lake aan