3min

Tags in dit artikel

,

Maingear heeft een nieuwe laptop aangekondigd en de laptop in kwestie is de mX-L. Deze laptop is in verscheidene varianten verkrijgbaar, aangezien de gebruiker, voor een aantal componenten, zelf een keuze kan maken.

Opmerkelijk aan de mX-L is het feit dat het mogelijk is om een eigen illustratie in de achterkant van het scherm te laten verwerken. Dit gebeurt met behulp van een laser en daarmee kan de laptop qua uiterlijk uniek worden gemaakt.

Het scherm op de laptop heeft een grootte van 13,3 inch en LED’s zorgen voor de weergave van het beeld dat gepresenteerd wordt aan de gebruiker. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de zogenaamde backlit-technologie. De maximale resolutie die het scherm kan weergeven bedraagt 1280 pixels bij 800 pixels, de aspect ratio van het scherm is dus 16:10.

De keuze van de onderdelen van de laptop kan deels door de gebruiker zelf bepaald worden. Een Intel Core 2 Duo-processor is per definitie aanwezig in de laptop en er kan gekozen worden uit acht verschillende processoren uit deze serie. Het gaat hier om de Intel Core 2 Duo T3200, de Intel Core 2 Duo T5800, de Intel Core 2 Duo T6400, de Intel Core 2 Duo P8400, de Intel Core 2 Duo P8600, de Intel Core 2 Duo P9500, de Intel Core 2 Duo T9400 en tot slot de Intel Core 2 Duo T9600.

Het moederbord van de laptop maakt gebruik van de GM45-chipset van Intel. De daarbij behorende southbridge is de ICH9M. Het moederbord laat het toe om tot maximaal 8 GB aan geheugen te plaatsen. Het gaat hier om geheugen dat gebaseerd is op de DDR2-standaard en dat actief is op een kloksnelheid van 667MHz of 800MHz. Een geïntegreerde Intel GMA X4500HD neemt het grafische werk voor zijn rekening.

Op het gebied van opslag zijn er weer diverse mogelijkheden. Er kan gekozen worden uit harde schijven met een maximale opslagcapaciteit van 500 GB, maar men heeft als optie ook een SSD. Volgens de verstrekte informatie gaat het hier om de X25-M van Intel, die zowel in een 80 GB als 160 GB-variant verkrijgbaar is.

Overige features van de laptop zijn Draft-n WiFi, Bluetooth 2.0, drie USB-poorten, een optionele dvd-brander of Blu-ray-drive, Gigabit Ethernet en een 4-cells batterij. Voor het verzorgen van de netwerkverbinding kan er gekozen worden tussen twee verschillende draadloze adapters. De Intel Wireless 5100AGN en de Intel PRO/Wireless 5300AGN kunnen gekozen worden om in deze functie te voorzien. Windows Vista Home Premium of Windows Vista Ultimate kan gekozen worden om als besturingssysteem te dienen.

Het totaalgewicht komt, deels afhankelijk van de gekozen configuratie, uit op zo’n 2 tot 2,1 kilogram.

De prijs is sterk afhankelijk van de gekozen configuratie. De goedkoopste versie van de mX-L kost 1099,99 dollar en de prijs kan oplopen tot maximaal 3178,25 dollar. Meer informatie over de mX-L van Maingear kan hier gevonden worden.