1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HP onderzoekt de mogelijkheid van het gebruiken van Google’s besturingssysteem Android op netbooks. Nu wordt nog gebruik gemaakt van Windows XP en Vista.

Volgens HP gaat het slechts om een onderzoek om te kijken wat de mogelijkheden zijn met Android. "We willen wel bekijken wat de prestaties van Android zijn voor de computer- en communicatiesector. Daarom doen we deze studie", vertelt onderdirecteur Satjiv Chahil van HP’s pc-divisie in de Wall Street Journal.

Volgens de Wall Street Journal zijn ook Dell en AsusTek geïnteresseerd in Android voor netbooks. De fabrikanten laten hier echter niks over los. Er gaan ook geruchten rond dat HP bezig is met een eigen besturingssysteem wat gebaseerd is op Android.

Op dit moment wordt Android voornamelijk gebruikt voor smartphones, daar is het besturingssysteem oorspronkelijk ook voor ontwikkeld. Naast de HTC G1 komen er steeds meer andere smartphones met dit besturingssysteem op de markt. Zo zijn Motorola, Samsung, LG en Huawei ook bezig met het ontwikkelen van Android-smartphones.