1 min

Vannacht is een vermoedelijke render van een smartphone met een HP-logo uitgelekt, waarop Android als besturingssysteem actief is. Een topman van HP heeft eerder deze maand aangegeven dat zijn bedrijf weer smartphones zal gaan maken, maar details gaf het kopstuk destijds niet.

Specificaties van het toestel blijven achterwege, maar één eigenschap van de smartphone staat aan de hand van de afbeelding als een paal boven water: de smartphone draait op Android. In het recente verleden bracht HP ook smartphones uit, maar daarop draaide WebOS. Dat besturingssysteem heeft de Amerikaanse producent echter verkocht aan LG. HP heeft naast Android een breed scala aan opties voor besturingssystemen, naast het populaire Android zijn er bijvoorbeeld ook nog Windows Phone, Firefox OS en Ubuntu.

Yam Su Yin, topman van de Aziatische afdeling van HP, meldde begin deze maand dat HP weer smartphones wil maken en met iets speciaals op de proppen moet komen om nog op de markt door te kunnen breken. Aan de hand van de afbeelding is weinig bijzonders op te marken, afgezien van een lichtje onder het scherm van het toestel. Wat daarvan de functie zal zijn moeten we nog afwachten.

HP bracht onlangs de Slate 7 uit, waarop ook Android het dienstdoende besturingssysteem is.