3min Devices

‘Lancering WebOS netbooks dichterbij dan verwacht’

Het lijkt erop dat google met ChromeOS niet de enige is die een poging gaat doen om een deel van de PC-markt te veroveren. Het lijkt erop dat HP ook al een eind op weg om het WebOS besturingssysteem gereed te maken voor netbooks.

‘Lancering WebOS netbooks dichterbij dan verwacht’Een ontwikkelaar die bezig is met het nieuwe WebOS-platform van HP, wat overgenomen werd van Palm, vond in zijn logfiles een aantal naamloze apparaten, hij kon daaruit vaststellen dat het ging om een apparaat met een resolutie van 1024×768 pixels en zonder touchscreen toetsenbord. Het enige mogelijk antwoord is dan ook dat dit een netbook moet zijn, of toch niet?

Het kan natuurlijk nog niet met zekerheid worden gesteld dat HP al in een testfase is aanbeland voor netbooks, het zou in theorie ook een tablet kunnen zijn waar een los toetsenbord op is aangesloten. Hoewel HP vorig jaar liet weten WebOS niet geschikt te vinden voor netbooks, lekte er begin dit jaar trainingsmateriaal uit waaruit kon worden opemaakt dat er WebOS-netbooks op komst zijn.

‘Lancering WebOS netbooks dichterbij dan verwacht’

Ook is er gesproken over de mogelijkheid om WebOS naast Windows te draaien als quickboot systeem om even snel gebruik te kunnen maken van het internet. Er waren toen echter ook geluiden dat WebOS veel meer potentie heeft en HP veel groter kan en uit zou moeten pakken.

HP is een groot bedrijf met voldoende mogelijkheden om een volwaardig software product te ontwikkelen en in de markt te zetten. De nieuwe CEO van HP, Léo Apotheker, die vorig jaar werd aangesteld na het vertrek van voormalig CEO Mark Hurd, liet bij zijn aanstelling weten dat hij ervoor ging zorgen dat HP zich meer ging focussen op software. Hurd had in de jaren daarvoor vooral de aandacht gegeven aan hardware takken van het bedrijf.

Er werd in de logs ook nog een onbekende telefoon aangetroffen, maar dit leek niet veel speciaals te zijn. Op basis van de logs kon al worden vastgesteld dat het geen high-end toestel is.

Of HP inderdaad in een vergevorderd stadium is om WebOS-netbooks op de markt te gaan brengen zal de komende maanden moeten blijken. In elk geval betekent het voor Microsoft nog meer concurrentie op de pc-markt en voor Google een extra concurrent voor ChromeOS.

Netbook logfile:

‘Lancering WebOS netbooks dichterbij dan verwacht’

Bron:Engadget