De afgelopen paar dagen zijn er weer een aantal interessante nieuwe zaken over de nieuwe iPhone aan het licht gekomen. Zo zou de nieuwe iPhone mogelijk uitgerust worden met een betere camera met videofuncties en daarnaast ook de beschikking krijgen over 802.11n-Wi-Fi met een lager energieverbruik.

Betere camera in de iPhone met videofuncties

Afgelopen vrijdag werd bekend, dat Apple onlangs nieuwe onderdelen besteld heeft, die suggereren dat de nieuwe iPhone uitgerust wordt met een 3.2-megapixel camera in plaats van de 2.0-megapixel camera van de huidige en vorige generatie iPhone.

Volgens de Taiwanese geruchtensite DigiTimes heeft Apple de order voor nieuwe camera’s geplaatst bij het in Californië gevestigde OmniVision. Afgelopen tijd gingen er al geruchten dat Apple de iPhone uit zou rusten met een betere camera die naast foto’s maken ook ondersteuning zou krijgen voor video-mogelijkheden.

Een recente ontdekking in de aankomende iPhone OS 3.0-software onthulde dat Apple mogelijk inderdaad plannen heeft voor video-mogelijkheden op de iPhone.
In de eerste bèta bevond zich al een scherm met de tekst ‘Publiceer video’ waarmee ogenschijnlijk een video via MobileMe gepubliceerd kan worden.

In de tweede bèta die vorige week woensdag onder iPhone-ontwikkelaars werd verspreidt, is nu ook bewijs gevonden voor het ‘bewerken van video’. Het is niet honderd procent zeker of dat uiteindelijk ook mogelijk zal zijn, maar het lijkt er steeds meer op dat de nieuwe iPhone ook video zal kunnen opnemen.

802.11n-Wi-Fi met lager energieverbruik

Wederom zijn er in de tweede iPhone OS 3.0 bèta aanwijzingen gevonden voor een nieuw stukje hardware. Er zijn dit weekend aanwijzingen gevonden dat het nieuwe iPhone OS ondersteuning zal bieden aan een nieuwe chip die voorziet in 802.11n-Wi-Fi met laag energieverbruik.

Men denkt dat de nieuwe chip sowieso in de nieuwe iPod Touch aanwezig zal zijn, maar vermoedt ook dat de nieuwe iPhone met dezelfde chip uitgerust zal worden. De huidige iPhone en iPod Touch ondersteunen allebei alleen draadloze netwerken van het type a/b/g en niet n, zoals tegenwoordig alle MacBooks dat wel standaard doen.

De nieuwe chip gaat hoogstwaarschijnlijk voorzien in hogere snelheden over een draadloos netwerk en zal daarnaast veel minder van de iPhone-accu vragen. Met de huidige iPhone en iPod Touch is het soms raadzaam wifi uit te zetten omdat het vrij veel van de accu vergt, met de nieuwe chip zal dat sterk verbeterd zijn.