1 min

Tags in dit artikel

, ,

In januari maakte MSI al bekend oren te hebben naar een high-end X58-moederbord. De ontwikkeling was toen nog in volle gang en daar is nu het resultaat van te zien in de vorm van een X58 Eclipse Plus-moederbord.


Het bord is vanaf september 2008 al in ontwikkeling en ziet nu officieel het daglicht. Het opmerkelijkste aspect van dit X58-moederbord is de integratie van een nForce 200-chipset. Dit zorgt ervoor dat de vier PCI-E 2.0 x16-slots op snelheden kunnen werken van x16/x16/x16/x4. Deze configuratie is zeer vergelijkbaar met wat EVGA heeft gedaan met het onlangs gelanceerde X58 SLI-moederbord met dezelfde slotconfiguratie.


Het bord maakt gebruik van een PWM-ontwerp bestaande uit zes fasen en wordt ondersteund door active phase switching (APS). APS is een energiebesparende technologie die het mogelijk maakt dat het bord minder fasen gebruikt wanneer dit kan. De functie wordt verder aangevuld met de tweede generatie DrMOS-technogie. DrMOS is een drie-in-een-systeem dat bedoeld is om een betere kwaliteit van stroomtoevoer te verkrijgen dan normale MOSFET-apparaten in staat zijn te generen (minder ruis, en snellere reactie).


Het bord is te koop voor een bedrag van rond de 360 euro.