min

Tags in dit artikel

,

Symbian-ontwikkelaars, werkzaam bij de Symbian Foundation, hebben het mobiele platform door weten te porten naar computers. Het Symbian-platform werkt nu namelijk ook op computers met een Intel ATOM-architectuur.

De ontwikkelaars achter het Symbian-platform willen op deze manier laten zien dat Symbian tot veel meer in staat is dan enkel draaien op mobiele telefoons. Symbian is een opensourceplatform dat voornamelijk draait op mobiele telefoons. Een bekende distribueer van mobiele telefoons, draaiende op dit platform, is Nokia. Symbian is in handen van de Symbian Foundation, een organisatie die van het besturingssysteem een platform moest maken.

Volgens topman Lee Williams draait het systeem op een dergelijke computer supersnel. Doordat men gebruik maakt van een baseband-modem is het mogelijk om te bellen naar het systeem en vanaf het systeem te bellen. Williams stelt tevens dat het zeer interessant zal zijn om de ontwikkeling van dit project te blijven volgen, omdat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn.