1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Opmerkelijk bericht uit de Nederlandse media vandaag, sinds een tijdje is het namelijk mogelijk tijdens het uitgaan je consumpties te tellen. Het idee is bedacht door twee studenten Business & IT van de Universiteit Twente.

Via de website tankteller.nl kunnen studenten bijhouden hoeveel biertjes, of andere consumpties, zij op een avond drinken. Zoals gezegd komt het idee van een tweetal studenten van de Universiteit Twente. Een van de bedenkers van de site, Tycho Bom, zegt dat hij het interessant vond om bij te houden hoeveel biertjes er worden gedronken op een avond. Omdat Tycho nog geen goed onderwerp had gevonden voor een vak wat hij volgt op de universiteit heeft hij het concept volledig uitgewerkt.

Schuimkraag, gelige kleur, kortom een biertje!

De site is behalve via je desktop ook met de mobiele telefoon te bereiken. Nadat er een account is aangemaakt kan elk biertje met een druk op de knop worden geregistreerd .

Hoeveel drink jij?

Op dit moment bestaat de Tankteller één maand. Inmiddels hebben 250 studenten zich aangemeld. In de kroeg kunnen mensen van elkaar zien hoeveel biertjes ze achterover hebben geslagen. Een aantal studenten maakt er een sport van om bovenaan de lijst te staan.

Voor mensen die een record willen vestigen: het hoogste aantal biertjes ligt nu op 65, het is natuurlijk de vraag of dit inderdaad door één student is opgedronken.