min

Tags in dit artikel

,

Kodak heeft software vrijgegeven om te kunnen scannen op Linux. De scansoftware, die uitgegeven is onder de naam ScanTWAIN, is volledig open-source en uitgebracht onder de GPL versie 2-licentie. De Kodak-driver in kwestie biedt ondersteuning voor automatisch dubbelzijdig scannen, ofwel ADP.

Dat er ondersteuning is voor bijvoorbeeld ADP en TWAIN is nagenoeg uniek. Er waren niet eerder softwarepakketten te vinden die ervoor zorgde dat men dergelijke scantechnieken kon toepassen op een Linux-besturingssysteem. Kodak geeft aan dat de TWAIN-support zowel op Windows als op Linux nu volledig gelijk is aan elkaar. De software is er in de talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Braziliaans, Portugees, Nederlands, Russisch, Tsjechisch, Turks, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Japans en Koreaans.

"Het bedrijfsleven vraagt om steeds meer gespecialiseerde oplossingen. En opensourcesystemen bieden hiervoor een flexibele, effectieve en betaalbare oplossing", zegt Wilbert van de Weijer, Sales Manager Document Imaging Benelux bij Kodak. "KODAK is er verheugd over nieuwe mogelijkheden en oplossingen aan te bieden voor het scannen van documenten via ScanTWAIN en onze TWAIN 2.0-gegevensbron of data-driver voor Linux-besturingssystemen."

Kodak heeft aangegeven dat het bedrijf ook een SANE-driver uitgeeft. Hiermee wordt ook deze technologie toegankelijk op Linux-besturingssystemen. Meer informatie over het project om scannen op Linux toegankelijker te maken is hier te vinden.