3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Met de komst van iPhone OS 3.0 en uitgebreider ouderlijk toezicht zal Apples toelatingsbeleid voor de App Store mogelijk soepeler worden. Ook heeft men ontdekt dat de camera-software in de bèta’s van het nieuwe iPhone OS is verbeterd met betere foto’s tot gevolg.

[b]Soepeler App Store-beleid door verbeterd ouderlijk toezicht in iPhone OS 3.0.[/b]

Apple hanteert een streng toelatingsbeleid voor iPhone- en iPod Touch-applicaties en kwam al menig maal in opspraak omdat het bepaalde applicatie toeliet en andere applicaties weer zonder reden afwees. Hierdoor komen soms applicaties in de App Store terecht die op ’t randje van het toelaatbare balanceerden.

Onlangs werd de nieuwsreader-applicatie Newspaper(s), die artikelen van de Britse tabloid The Sun weergeeft, door Apple afgewezen omdat tijdens de toelatingscontrole een foto van een topless dame verscheen. Hoewel de ontwikkelaar van de applicatie dit niet kon voorkomen, verwees Apple de applicatie zonder pardon naar de prullenbak.

Met de komst van verbeterd ouderlijk toezicht in iPhone OS 3.0 zou dit mogelijk niet voorgekomen zijn, zo hint Apple in een reactie naar de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kreeg het advies om na de komst van iPhone OS 3.0 de applicatie opnieuw in te dienen en mogelijk zou hij dan wel succes hebben.

Ouderlijk toezicht stelt gebruikers in staat om aan de hand van leeftijdscategorieën in te stellen welke content toegelaten mag worden op de iPhone. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld voorkomen dat hun kinderen in aanraking komen met ongepaste inhoud. Applicaties die ongepaste inhoud bevatten hoeven vervolgens niet meer op voorhand worden afgewezen.

[b]Betere foto’s maken met iPhone OS 3.0[/b]

De Russische website iPhones.ru heeft een serie van dertig tests gedaan waarbij foto’s met iPhone OS 3.0 bèta en iPhone OS 2.2.1 genomen werden. Het resultaat: In de meeste gevallen waren de foto’s die gemaakt waren met iPhone OS 3.0 zichtbaar beter dan foto’s gemaakt met OS 2.2.1.

[b]Test met iPhone-camera onder OS 3.0 en 2.2.1 door iPhones.ru.[/b]

Geïntrigeerd door het resultaat heeft gadgetwebsite Gizmodo zelf een kleine test gedaan waarbij gekeken werd hoe beide iPhone OS-versies in omgevingen met weinig licht presteerden. Zij concluderen dat in omgevingen met weinig licht iPhone OS 3.0 zichtbaar betere foto’s maakt waarbij meer detail in donkere gedeelten van de situatie zichtbaar is.

[b]Test met iPhone-camera onder OS 3.0 en 2.2.1 door Gizmodo.[/b]

Men denkt dat Apple de Camera-applicatie zo aangepast heeft, dat felle lichtbronnen beter blootgesteld kunnen worden, terwijl blootstelling van felle lichtbronnen in scenario’s met weinig licht juist wordt verminderd. Als dat inderdaad het geval is dan profiteren zowel de iPhone als de iPhone 3G, die beide een 2.0 megapixel-camera hebben, van deze aanpassing.

De volgende iPhone krijgt naar verluidt de beschikking over een 3,2 megapixel-camera die ook in staat zou zijn om video op te nemen. Met een zogenaamde jailbreak is het nu al mogelijk om de camera van de eerste generatie iPhone en de iPhone 3G te gebruiken voor video-opname.

iPhone OS 3.0 staat gepland voor deze zomer. De aankomende WWDC in juni zal grotendeels in het teken van het nieuwe iPhone OS staan, waarmee onder meer kopiëren/plakken mogelijk zal worden.