1 min

Tags in dit artikel

,

MSI heeft onlangs een nieuwe feature, ‘Power eSATA’ genaamd, gelanceerd die het mogelijk maakt eSATA-apparaten aan te sluiten zonder dat zij een voedingsbron nodig hebben. OCZ heeft onlangs een eSATA-opslagstick uitgebracht. Deze stick maakt gebruik van USB als stroombron en eSATA om de data te versturen. De nieuwe ontwikkelingen maken het gebruik van een USB-poort overbodig.

MSI en OCZ onderhouden goede contacten met elkaar, zo worden veel MSI-moederborden getest met geheugenmodules van OCZ. MSI en OCZ zijn nu gaan praten over de nieuwe eSATA-features welke MSI aanbiedt op haar moederborden.

De USB/eSATA-combinatie zorgt ervoor dat er data en stroom over één poort kunnen lopen. De OCZ Throttle-stick, die voorheen middels een aparte USB-kabel gevoed moest worden, maakt hier dankbaar gebruik van. Het exemplaar op de afbeelding hoeft alleen in een eSATA-poort gestopt te worden.

De Power eSATA-poort kan men vinden op MSI’s 790FX AM3-moederborden en een paar laptops. OCZ’s Throttle-stick is beschikbaar in 8-, 16- en 32 GB-uitvoering en biedt een leessnelheid van maximaal 90 MB/s en een schrijfsnelheid van 30 MB/s.