De opvolger van de zeer populair netbook cpu, de Atom-processor, zal pas op z’n vroegst in oktober gelanceerd worden. De opvolger zal de huidige N270 processor vervangen en krijgt de naam ‘N450’ met zich mee.

Intel’s Atom-wafer.

[/sub][/b]
De N450 zal net als de N270 voornamelijk gebruikt gaan worden in netbooks en beschikt over wat extra features ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe processor neemt tevens de functie van de northbridge over. Door het wegvallen van de northbrdige houd je alleen een processor en een IGP-chip (geïntegreerde grafische chip) over. Dit houd in dat het hele platform uit slechts twee chips zal bestaan. Het huidige platform doet het met drie stuks. Het nieuwe platform voor 45-nm cpu krijgt een Tiger Point-chipset met codenaam NM10.

Zoals viel te verwachten de nieuwe chip nog minder stroom verbruiken dan de huidige Atom. Indirect zal dit ertoe leiden dat de netbooks nog dunner, lichter en ‘breder’ kunnen worden aangepast. Op dit moment zijn de kloksnelheden nog niet bekend van de N450 laat staan benchmarks met betrekking tot de prestaties.

De laatste N270-orders kunnen, volgens de Digitimes, nog tot het eerste kwartaal van 2010 worden geplaatst.