2min

Tags in dit artikel

,

De Telefoongids & Gouden Gids hebben sinds afgelopen week ook hun eigen gratis iPhone-applicatie. Met Zoek & Vind kun je telefoonnummers, adressen en websites van vijf miljoen personen en 650.000 bedrijven in Nederland achterhalen.

Wanneer de applicatie opgestart wordt, vraagt deze of de huidige locatie van de iPhone gebruikt mag worden. Na bevestiging verschijnt het beginscherm van Zoek en Vind wat meer weg heeft van een webapplicatie dan een ‘native’ applicatie voor het iPhone-platform.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om afzonderlijk binnen de databases van de Gouden Gids en de Telefoongids te zoeken. Gevonden gegevens kunnen opgeslagen worden in het adresboek van de iPhone of in de favorieten van de applicatie. Ook is het mogelijk om een zoek-resultaat gratis naar jezelf of iemand anders te sms’en.

Wanneer het toestel in de landschapsweergave gedraaid wordt (kwartslag draaien, red.) verschijnen op een kaartje de gevonden adres- en telefoongegevens en daarnaast is het mogelijk om op basis van de huidige locatie de route naar het gevonden adres uit te stippelen al wordt hiervoor wel de applicatie verlaten om de Google Maps-applicatie te openen.

Wie veelvuldig gebruik maakt van diensten als apotheken, banken, bioscopen enzovoorts kan met Zoek en Vind eenvoudig naar allerlei verschillende diensten in de buurt zoeken. Deze functionaliteit werkt ook weer op basis van de huidige locatie die onder meer aan de hand van GPS bepaald wordt.

De applicatie is gratis te verkrijgen in de iPhone App Store en is alleen geschikt voor de iPhone.