1 min

Tags in dit artikel

, ,

De grote wisactie op de Kindle van Amazon faalt. De wisactie was bedoelt om het probleem met illegale kopieën op te lossen, maar Amazon directeur Jeff Bezos geeft aan een heel hoop kritiek gehad te hebben op deze werkwijze.

Het probleem dat zich voordeed had te maken met een derde partij dat een boek had aangeboden op de Kindle waar het bedrijf de rechten niet toe had. De kopijen op de Kindle’s waren dus illegaal, Amazon heeft vervolgens besloten om de kopijen vanaf afstand te verwijderen van het apparaat en het geld, dat betaalt is voor de kopij, terug te storten. Deze werkwijze leverde echter een hoop kritiek op.

Terecht ook, aldus Amazon directeur Jeff Bezos. Hij noemt de actie, om alle kopijen van George Orwell’s 1984 te verwijderen, dan ook: ‘Stom, onbezonnen en pijnlijk in strijd met onze principes.’ Klagers hadden vooral kritiek op het feit dat Amazon zomaar werken van de Kindle afgooit die zij aangeschaft hebben en hier niet over inlicht of dergelijk.

Bozes spreekt van een ‘pijnlijk litteken’ en wil deze les in gaan zetten om het in de ’toekomst beter te doen.’ De Kindle van Amazon is een apparaat waar men elektronisch boeken op kan lezen, hierop kan men boeken, tijdschriften en kranten lezen.