1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft zijn eigen simpele programmeertaal ontwikkeld. De programmeertaal is gebaseerd op het idee achter Basic, een programmeertaal van Microsoft die in de jaren tachtig en negentig erg populair was. De programmeertaal is enkel voor Android.

De programmeertaal, die de naam ‘Simple’ meegekregen heeft, biedt gebruikers en developers de mogelijkheid om simpel applicaties te ontwikkelen met behulp van de taal. De taal lijkt hiermee door te willen gaan op het succes van Microsoft met Basic. Deze programmeertaal, die ook relatief gemakkelijk te leren is, werd ontzettend populair in de jaren tachtig en negentig. Nu is Basic overigens zo goed als uitgestorven, toch zijn er nog ontwikkelaars die er gebruik van maken.

De taal Simple moet ervoor zorgen dat meer gebruikers aan de slag kunnen met het ontwikkelen voor en op Android-toestellen. De applicaties zijn, net als de Java-applicaties, gewoon aan te bieden in de Android Market. Dit kan zowel betaald als gratis.

De taal is nog niet af, maar biedt op dit moment alwel toegang tot bijvoorbeeld de snelheidsmeter, de oriëntatiesensor, belfunctionaliteit en opgeslagen contacten. Hiermee kan men toch nog serieuze applicaties ontwikkelen, zodat de applicatie-database van Android Market uitgebreid wordt met enkele goede applicaties. Dat is althans wel het doel van Google. Google meldt dat de taal nog niet volledig af is, er zitten nog wat bugs in. Informatie en voorbeeldcode is terug te vinden in de blogpost van Google over de taal.