1 min

Tags in dit artikel

,

De HEMA heeft een fout gemaakt met het overzicht van de prepaid-tarieven, hierna heeft het bedrijf zelf een rectificatie gestuurd. Echter staan de tarieven in de rectificatie nog steeds niet goed.

In het gerectificieerde bericht staat bijvoorbeeld dat bellen met KPN Standaard naar Polen of België 141 cent per minuut kost. Echter mogen de belkosten binnen de Europese Unie sinds 1 juli dit jaar niet hoger zijn dan 51 cent per minuut. KPN houdt zichzelf wel aan deze afspraak, maar volgens de HEMA zijn er meer bedrijven die boven het dubbele zitten qua kosten. Zo is het bellen via Vodafone Standaard naar Polen en België volgens de HEMA 136 cent en 101 cent per minuut. Bij Hi zou het 141 cent kosten voor beide landen en Telfort zou 120 cent voor Polen vragen en 100 cent voor België.

Deze tarieven zijn dus niet mogelijk, aangezien dat gewoonweg niet meer mag sinds 1 juli. Hoe de HEMA aan al deze tarieven komt is dus nog voor iedereen een raadsel. Deze tarieven zijn gepubliceerd in de HEMA-folder die tot zes september 2009 geldig is.