Ook T-Mobile Nederland heeft besloten mee te doen met het opkomende ‘onbeperkt bellen’-fenomeen. Door middel van een speciale optie kan men voor tien euro per maand zes vrienden onbeperkt bellen en sms’en.

De dienst is relatief nieuw en lijkt mee te willen liften op het succes dat Tringg moet gaan boeken. De dienst Tringg, een virtuele telecomprovider in Nederland die gebruik maakt van het KPN-netwerk, biedt namelijk ook onbeperkt sms’en en bellen aan.

T-Mobile doet dat nu ook, maar pakt het iets anders. Men kan de zes beste vrienden, of familieleden, kiezen en op die manier ervoor zorgen dat deze onbeperkt gebeld en ge’sms’ed kunnen worden. Er zit wel een maar aan dit verhaal, alle zes de mensen moeten aangesloten zijn bij T-Mobile. Of dit via prepaid of via abonnement is, maakt niet uit. Naast de zes vrienden, mag er ook een vaste lijn in het lijstje.

Deze optie heet ‘Family’ en kan bijvoorbeeld via My T-Mobile aangevraagd worden. Hier kan men ook gelijk de contacten, waarvoor de aanbieding geldt, bijhouden en beheren. Overigens is onbeperkt ook niet echt onbeperkt, het gaat om duizend belminuten, wat gelijk staat aan ongeveer zestien uur, en duizend sms’jes.